despre miere ..

MIERE RAPITA



Mierea de rapita este de culoare galbena-deschisa, foarte dulce, are un gust si miros placut, cu o consistenta densa, dizolvandu-se greu in apa. Cristalizeaza la 10-12 zile de la extractie, chiar in faguri, luand o culoare albicioasa si usor galbuie. De aceea recoltarea trebuie facut rapid, la terminarea infloririi. 

Mierea de rapita ajuta si la regenerarea si mentinerea elasticitatii peretilor vasculari si la scaderea nivelul de colesterol rau.

Mierea de rapita are o puternica actiune antibacteriana. S-a demonstrat puterea sa bactericida fata de numerosi germeni, intre care streptococul, stafilococul, enterococul, dar si helicobacter pylori. Ea protejeaza de boli ficatul, splina si pancreasul si trateaza bolile de rinichi si de stomac.

MIERE SALCAM


Mierea de salcam contine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, malic, oxalic, citric), flavoane, flavonoide, dextrina, compusi ai azotului.
Mierea de salcam are un continut in fructoza mai mare decat al celorlalte tipuri de miere (41,7%) si contine 10% zaharoza si maltoza si 34,7% glucoza, avand pH-ul 4. In total, mierea de salcam contine 435 substante.
Mierea de salcam este monoflora, fiind culeasa in marea majoritate de la o singura specie de planta, din salcam.

MIERE POLIFLORA

Mierea poliflora rezulta din nectarul florilor mai multor plante, nici una nefiind predominanta. Din acest motiv, gustul si culoarea pot fi diferite. De asemenea, este superioara din punct de vedere al calitatii celei monoflore. Mierea contine vitaminele grupului B si vitamina C,mai contine si enzime : invertaza , amilază, catalază , acizi organici: lactic, gluconic, saruri minerale: fier, potasiu,calciu,fosfor. Pentru imbunatatirea digestiei, se adauga doua lingurite in apa calduta si se bea dimineata pe stomacul gol.

MIERE FLOAREA SOARELUI

Mierea de Floarea Soarelui .Are un gust unic si cristalizeaza foarte repede, uneori in sedimentul sau granulele de polen putand ajunge si pana la 100%. Mierea de floarea soarelui este puternic aromata si are o culoare aurie, uneori spre galben mustar. - este recomandata in cazuri de anemii, stari de surmenaj, efort fizic si intelectual pentru toate grupele de varsta; - se numara printre primele 3 soiuri de miere in ceea ce priveste energia; - mierea de floarea soarelui este singura ce contine lecitina sub forma pura. - intareste sistemul imunitar avand chiar si efect antibiotic.

© www.stupinaanuta.net
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți